auto theorie training

Worden rijexamens geannuleerd in lockdown?

Laatste update over DVSA praktische en theoretische tests en lessen nu Engeland de tweede lockdown ingaat

Waarom de DVSA tests en lessen in de wacht heeft gezet en wanneer ze opnieuw zullen starten.

 

Lessen en toetsen worden vier weken stopgezet

Het Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA) heeft aangekondigd dat alle trainingen en tests voor chauffeurs in Engeland zullen worden opgeschort vanwege nieuwe Covid-beperkingen.

 

De instantie, die verantwoordelijk is voor het toezicht op alle rijlessen en tests, maakte maandag bekend dat het vanaf deze week alle instructie en testen stopzet.

 

De DVSA zei dat het de stap had gezet op basis van het besluit van de regering om een ​​vier weken durende nationale lockdown in Engeland in te voeren. theorie examen in 1 dag oefenen online.

 

De lockdown legt ernstige beperkingen op aan de bewegingen van mensen in een poging het stijgende aantal infecties onder controle te krijgen. Premier Boris Johnson zei dat er geen alternatief was voor het opleggen van strikte nieuwe limieten aan de bewegingen van mensen, waardoor reizen voor alle niet-essentiële doeleinden wordt verboden.

 

 

Wanneer begint de schorsing en wanneer worden lessen en tests hervat?

De DVSA heeft gezegd dat alle lessen en tests op donderdag 5 november zullen stoppen – dezelfde dag dat de Britse lockdown van kracht wordt. oefenen auto theorie online op de website.

 

Het heeft gezegd dat de opschorting op woensdag 2 december zal worden opgeheven, waardoor training en testen kunnen worden hervat.

 

Wat moeten de betrokken leerlingen doen?

Op dit moment heeft de DVSA geen advies uitgebracht voor degenen die getroffen zijn door de laatste schorsing. Het heeft echter gezegd dat het de betrokken leerlingen zal contacteren met verdere begeleiding “zo snel mogelijk”.

 

Tijdens de vorige lockdown kregen studenten met een reeds geboekte testdatum in eerste instantie te horen dat hun test automatisch opnieuw zou worden gepland. De DVSA veranderde later echter van standpunt en vroeg alle leerlingen om hun test opnieuw te boeken. Dit leidde ertoe dat de online boekingsservice overweldigd werd en meerdere keren offline werd gehaald, omdat het bureau moeite had om met het grote aantal aanvragen om te gaan.

 

Rijlessen en tests in Engeland werden pas in juli hervat nadat alle instructie in maart was gestopt als onderdeel van de eerste Britse lockdown.

 

In reactie op de aankondiging zei Tom Hixon, hoofd van de instructeurondersteuning bij Bill Plant Driving School, dat het waarschijnlijk een ander knelpunt van de vraag in het nieuwe jaar zou creëren.

 

Hij merkte op: “Wij, zoals ik zeker weet, vele duizenden, zo niet honderdduizenden Engelse leerlingbestuurders, zijn natuurlijk teleurgesteld om te horen van de DVSA dat rijlessen en rijexamens zullen worden opgeschort.

 

“We vragen dat alle leerling-chauffeurs in contact blijven met hun instructeurs tijdens de komende nationale lockdown, en we kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het ongemak en de overlast. Maar het is natuurlijk belangrijk dat we allemaal de nieuwste overheidsrichtlijnen volgen, zodat we de verspreiding van COVID-19 opnieuw kunnen vertragen.

 

“Duizenden rij-instructeurs in Engeland kunnen nu vanaf donderdag niet werken tijdens de nationale lockdown, en we zullen nauw samenwerken met onze franchisenemers om hen te ondersteunen.

 

“De industrie is nog steeds bezig met een inhaalslag van de grote vraag nadat de laatste lockdown werd opgeheven, dit zal opnieuw verzoeken voor rijlessen creëren vanaf 2 december en het nieuwe jaar. ”