gebruikte auto tips voor kopen

Wat je moet letten bij kopen gebruikte auto

Controleer de geldigheid van de autoverzekering

We hebben het persoonlijk opgemerkt en dit is iets dat de meeste mensen het minst belangrijk vinden, maar het is noodzakelijk om de bestaande verzekeringspapieren te controleren van de tweedehands auto die u van plan bent te kopen.

Maar als de vraag bij u opkomt, waarom is het dan nodig om de geldigheid van de autoverzekering te controleren? Dan is het simpele antwoord op deze vraag dat deze controles u zullen helpen om vast te stellen of de auto in het verleden ongelukken heeft gehad of dat er verzekeringsgerelateerde problemen zijn opgetreden.

Dus als u een tweedehands auto koopt, zorg er dan voor dat u de autoverzekering van de verkoper op uw naam overdraagt of een nieuwe verzekering koopt. Als u dit negeert, kan uw verzekeringsaanvraag worden afgewezen in elk geval van een ongeluk of ongeval.

Controleer de kilometerstand van de auto

Denkt u erover om een tweedehands auto te kopen? Maar in de war over hoe de kilometerstand te controleren. Om erachter te komen of de auto die u overweegt te kopen een hoge kilometerstand of een lage kilometerstand heeft, deelt u eenvoudig het nummer op de kilometerteller door de leeftijd van het voertuig.

Kilometerstand geeft een zeer waardevol stuk informatie aan over het gebruik van de auto in het verleden. Een auto met een hoge kilometerstand heeft vaak meer scheuren en slijtage aan de mechanische componenten. Als een auto die een paar jaar geleden is geproduceerd een hoog kilometeraantal aangeeft, betekent dit dat deze krachtig en intensief is gebruikt, wat niet wenselijk is voor de kopers.

Een kenteken check RDW kan al je vragen die je hebt over je auto beantwoorden. Je kunt ook het chassisnummer en werkelijke kilometerstand krijgen.

Controleer de banden van de auto

Banden zijn ook een van de fundamentele elementen van auto’s die moeten worden gecontroleerd voordat ze een gebruikte auto kopen. Ook een zeer belangrijke maatregel die in gedachten moet worden gehouden, is de productiedatum van de banden en kijken of de band gelijkmatig is versleten.

Houd er rekening mee dat de maat moet overeenkomen met de maat die door de fabrikant van de auto is opgegeven. Vanwege de slecht uitgelijnde banden krijg je vaak ongelijke loopvlakken of extra slijtage aan banden te zien, wat op de een of andere manier problemen met sturen, frames en ophanging aangeeft.