Veiligheid waarborgen van creditcard

Hoe creditcardfraude te verminderen

Er is een explosie geweest van online creditcardfraude. Hier leest u hoe u uzelf kunt beschermen.

Dit artikel maakt deel uit van de On Tech-nieuwsbrief. U kunt zich hier aanmelden om het op werkdagen te ontvangen.

Een paar weken geleden probeerde een of andere griezel mijn creditcardnummer te gebruiken om dingen op Amazon te kopen – de tweede keer dat me dit binnen een jaar overkwam.

Je kent waarschijnlijk dit gedoe en angst. Er is de afgelopen jaren een explosie geweest van frauduleuze aankopen die online zijn gedaan. In de meeste van deze gevallen hebben dieven alleen creditcardcijfers nodig om een ​​valse transactie te doen.

Ik heb twee dingen geleerd door mijn ervaring met fraudedeskundigen te bespreken: zelfs als je voorzichtig bent, zullen je creditcardgegevens waarschijnlijk ooit worden gestolen. En we staan ​​er meestal alleen voor om onszelf te beschermen.

Hier zijn enkele praktische beveiligingstips en gedachten over bredere stappen om weggelopen fraude te vertragen. Creditcard aanvragen online is daarom veilig.

Het veilig aanvragen van een creditcard

Meld u aan voor waarschuwingen: Fraudexperts zeggen dat de beste maatregel die u kunt nemen, is om u aan te melden voor e-mail- of telefoonmeldingen telkens wanneer uw kaart online of telefonisch wordt gebruikt voor een aankoop. Een spervuur ​​van pings is vervelend en voorkomt kaartdiefstal niet, maar het geeft een realtime fraudewaarschuwing. Het is hoe ik die twee nep Amazon-beschuldigingen heb opgemerkt.

Beperk de websites waar u kaartgegevens opslaat: het is niet waterdicht, maar hoe minder plaatsen u online koopt of uw kaartnummers opslaat, hoe minder criminelen uw persoonlijke gegevens kunnen hacken. Ragib Hasan, hoogleraar informatica aan de Universiteit van Alabama in Birmingham, stelde ook voor om PayPal, Apple Pay, Google Pay of vergelijkbare opties te gebruiken die voor elke transactie een tijdelijk rekeningnummer genereren.

Wees paranoïde: elke link in een e-mail of een te goede deal op een onbekende website kan je proberen te misleiden om creditcardgegevens of andere persoonlijke informatie te verzamelen. In plaats van op een link in die e-mail te klikken die wel of niet van Target afkomstig is, hoeft u dat gewoon niet te doen. “Als we allemaal samen werken, zou het voor oplichters veel moeilijker zijn”, zegt Paul Fabara, Visa’s chief risk officer.

Meld de frauduleuze afschrijving: vertel zowel uw creditcardmaatschappij als de handelaar waar de valse afschrijving is gemaakt om te voorkomen dat de dief meer gestolen creditcards gebruikt. Hoe zit het met de politie? Colin Sims, de chief operating officer van het fraudepreventiebedrijf Forter, zei dat creditcardfraude zo vaak voorkomt dat wetshandhavers er meestal niet naar streven.

Ook een Amex online veilig aanvragen is mogelijk

Waarom kunnen bedrijven dit niet stoppen? Software markeert sommige transacties die niet op hun plaats lijken, maar technologie staat vaak achter oplichters die steeds geavanceerder worden om hun kosten er legitiem uit te laten zien. Amex aanvragen is op elk manier mogelijk.

Is online kopen te gemakkelijk? Sommige fraudedeskundigen zeiden dat het zou helpen als de Verenigde Staten regels zoals die in Europa zouden aannemen, die de eisen voor een tweede stap – zoals vingerafdrukverificatie of een eenmalige toegangscode – aanscherpen om sommige creditcardaankopen online te doen. Anderen hebben gezegd dat deze extra bescherming mensen een vals gevoel van veiligheid kan geven en de frustratie voor het winkelend publiek en de hogere kosten voor verkopers niet waard is.

We mogen creditcardfraude niet als onvermijdelijk beschouwen. Zelfs als het u nooit overkomt, komt het fortuin dat bedrijven uitgeven aan fraudepreventie uiteindelijk tot uiting in hogere kosten voor alles wat u koopt.